top of page
Search

המדריך המלא לתחילת סטאז' לבוגרי חו"ל

  • ASLI
  • Jun 1, 2013
  • 5 min read

מה עושים לאחר סיום לימודי הרפואה בחו"ל? סיימתם בית ספר לרפואה? והדיפלומה בידכם? מזל טוב! קודם כל תדאגו להחתים את הדיפלומה במשרד הבריאות בארץ המוצא. מצויין עכשיו תתחילו מסע של בירוקרטיה ישראלית. משרד הקליטה מלאו טופס באתר של משרד הקליטה: אחרי שתקבלו במייל אישור תוכלו לתת את האישור למשרד על אל בעת קניית כרטיס חזרה לארץ ותקבלו הטבות במספר המזוודות/משקל. תבררו גם על הטבות במכס טרם החזרה. (זה הזמן לשקול לקנות טלויזיה). אל תשכחו להתקשר למשרד הקליטה ולקבוע פגישה להוצאת כרטיס תושב חוזר ולברר על הבטחת הכנסה לחודשים הראשונים אחרי חזרתם. במידה והתחלתם עבודה, תוכלו לקבל נקודת זיכוי מס על היותכם תושבים חוזרים. נא ציינו זאת בטופס 101, לפרטים צרו קשר עם משרד הקליטה. http://bit.ly/1miSpXO משרד הבריאות – רישום לבחינת הרישוי: בכדי להירשם למבחן הרישוי הכנסו לאתר של משרד הבריאות האגף לרישוי מקצועות הרפואה. המסמכים שצריכים למלא, וכן המסמכים שצריך להכין רשומים באתר. שימו לב, שיש דרישה במספר בתי חולים בארץ לתרגום מקורי של הדיפלומה אצל נוטריון לפני סטאז, דאגו שבעת התרגום תקבלו 2-3עותקים מקוריים, גם למשרד הבריאות וגם לבית החולים. http://bit.ly/1eG9E5g מבחן רישוי: הבחינה מתקיימת פעמיים בשנה (מועד חורף ומועד קיץ). לאחר שליחת הטפסים, תקבלו אישור וספח תשלום שיש לשלם בדואר.(משרד הקליטה מחזיר את התשלום לבחינה) לפרטים נוספים צרו קשר עם משרד הבריאות, או עם וועדת הבחינות במועצה המדעית של הר"י (רחוב ז'בוטינסקי 35, רמת גן, טל:03-6100444). קורסי הכנה למבחן הרישוי: קורסי הכנה למבחן הרישוי מתקיימים ברחבי הארץ, שמקנים לכם 10 נקודות,ותשלום חודשי ממשרד הקליטה להבטחת הכנסה בזמן הקורס, צרו קשר עם משרד הקליטה בנושא איך מקבלים פרטים על קורסי הכנה לבחינות? יש להתקשר לטלפונים הבאים בלבד – ו/או בקישור הבא: http://bit.ly/1f0qdnn 1. בי"ח השרון, קמפוס רבין 03-9372387 או 03-9372323 2. בי"ח קפלן 08-9351902 3. בי"ח רמב"ם 04-8543702 הקורס מיועד אך ורק לדוברי רוסית 4. בי"ח סורוקה 08-6477429 5. קורס "שילוב – להיות רופא בישראל": רמת אפעל 09-8866366, 057-4450445 6. בית חולים נצרת קורס נצרת – טל' לבירורים: 04-6028816, מייל:Georgina@nazhosp.com *למי שנבחן בבחינת הusmle תצטרכו לאשר את זה מול משרד הבריאות, ותשובצו להגרלה הקרובה. http://bit.ly/1miSx9D מה עושים לאחר מעבר של בחינת הרישוי: עברתם את בחינת הרישוי? מזל טוב !!! ישלח אליכם מכתב הרשאה לסטאז׳ ממשרד הבריאות לביצוע סטאז, את המכתב תצטרכו להגיש בבית החולים. אם לא הגיע התקשרו לאגף לרישוי מקצועות הרפואה, פרטים בקישור הנ"ל: http://bit.ly/1eG9qeA מס״ר: צרו קשר עם מס״ר לקביעת מועד לסדנה חומר לימודי נמצא באתר. אתם מחויבים במעבר של הסדנה, עמידה במבחן תיאורתי ופרקטי ללא מעבר, לא תוכלו להתחיל בסטאז׳. http://bit.ly/1miSvyF הגרלה בשבועות הקרובים ישלחו אליכם טופס הגרלה עם הסבר. שימו לב לתאריך האחרון להגשה. מילאו ושילחו, אפשר גם בפקס. בית החולים קיבלתם מכתב ובו בית החולים שהוגרל לכם. אל תהססו, התקשרו לאחראית סטאזרים בבית החולים, ותקבעו פגישה. תהליך הקבלה לבית החולים לוקח זמן! כרוך חתימה על מסמכים והצגת אישורים, ימי אוריאנטציה, לומדות ממוחשבות, התחילו זאת כמה שיותר מוקדם בכדי שלא תתקלו בבעיות במועד התחלת הסטאז.

קורס מסר MSR

מס"ר – http://www.msr.org.il/h/ MSR – מסר, המרכז הארצי לסימולציה רפואית הינו אחד הגופים הפעילים, המשפיעים ביותר בעולם הסימולציה הרפואית. מסר מפתחת ומיישמת גישות חדשניות לאימון אנשי רפואה ופרא-רפואה מישראל והעולם כולו מתוך מטרה לשפר את בטיחות החולה. אנשי רפואה שבאים להתאמן במרכז, נחשפים למצבים קליניים ואנושיים מאתגרים במטרה לשפר את רמת הטיפול ולצמצם את טעויות האנוש. האימון הרפואי שמתבצע במרכז הסימולציה הרפואית כולל אימון אנשי רפואה בסימולציה של בית חולים, אימון עבודת צוות ומשחקי תפקידים לפיתוח מיומנויות תקשורת. פעילויות המרכז נועדות להפחתת טעויות אנוש בבתי חולים ושיפור בטיחות החולה.

טיפים – מה עושים לפני קורס מסר: # לבצע מבחן ACLS בתוכנה + חוק החולה למות – להדפיס את הציונים של שניהם ולהביא ליום הראשון. # המבחן של ACLS 30 שאלות, בנוי מ 3 חלקים – חלק ראשון א.ק.ג, חלק שני תרופות ומינונים, חלק שלישי ניהול מקרים קליניים. ציון עובר 60. # חוק החולה הנוטה למות – יש באתר של מס"ר את חוק ה'חולה הנוטה למות' זה יכול מאוד לעזור, ציון עובר 80, ניתן לבצע יותר מנסיון מענה אחד. תעשו צילום מסך של הציון בסוף כי אחרי שאתם סוגרים את החלון עם הציון אי אפשר לשלוף אותו שוב. # תוכנות ולומדות באתר מס"ר ככל שתעשו יותר כך יהיה לכם קל יותר, מצפים שתגיעו לסגור פינות ולא ללמוד את החומר מ 0. הדברים שהכי חשוב לעבור עליהם – פרוטוקולים של החייאה, טכיקרדיה, ברדיקרדיה, שמות של תרופות (יש טבלה) עם מינונים כלליים, מיהול תרופות (זה יותר מבחן עם הסברים בסוף), ואיך לתפעל מכונת הנשמה.. לא הספקתם? לא סוף העולם אבל מאוד מומלץ שכן. # אם לא נפתח לכם המבחן תאפשרו חלונות קופצים או תכתבו לנציג מס"ר (זה ששלח לכם את המייל על הלומדות). # מה להביא ליום הראשון – את שני התדפיסים + פנקס סטאז' למי שיש, הפנקס לא חובה אבל אם תביאו תיהיה לכם חתימה ראשונה לסוף הקורס. בנוסף, צריך להביא גם אישור סיום לימודים ליום הראשון (לבוגרי רפואה בארץ בלבד), רצוי להביא חלוק, אם שכחתם, לא נורא, תקבלו חולצת סקרבס של שיבא שתצטרכו להחזיר בסוף הקורס. דגשים במהלך הסדנא: # הימים מאוד אינטנסיביים ועוברים מסימולציה לסימולציה. אתם לא באים לנופש. אבל (!) ממש כיף מלמד וחשוב אז תשקיעו וככה גם תהנו יותר. מחלקים אתכם למספר קבוצות בכל אחת 6-7 אנשים ואתם איתם לאורך כל הסדנא. #במהלך הסדנה צריך לאסוף 2 חתימות אותן מקבלים על תפקוד כראש צוות. התרחישים- ACLS, BLS, העברת מבוגר, העברת ילד, תרחיש נשימתי, מכונת הנשמה. אלו סוגי התרחשים מכל אחד יש כמה. כדי לסיים את הסדנא צריך 2 חתימות לפחות. צריך מאוד להשתדל כדי שלא יהיו לכם שתי חתימות. # אוכל – סכנה לשומרי דיאטה – כל היום יש שתיה חמה וקוראסונים ובצהריים כריכים עם חביתה (נדיר), בולגרית, ביצה קשה, גבנ"צ וכמה צלחות ירקות. # חניה – אפשר לקנות שוברים מוזלים במזכירות, בסביבות ה 10 ש"ח. קחו בחשבון שכניסה ויציאה משיבא בבוקר ואחה"צ יכולים לקחת 40 דקות (פקקים). # מבחנים – ביום ב' – מבחן עיוני על ACLS, מאוד מאוד פשוט, 20 שאלות, מותר 5 טעויות. ביום ד' – מבחן מעשי – אתם מנהלים סימולציה ויש לכם שני עוזרים שצריכים לעזור. בד"כ בסימולציה המטופל מגיע חי ואז מצבו מדרדר ואתם מבצעים החייאה. דגשים – אל תעשו בכאילו, צריך להנשים תנשימו, וכו'. היו נכשלים אבל ממש ממש מעט. אם תתרגלו בסימולציות ותעברו על הפרוטוקולים תעברו בהצלחה. ישנם מועדי ב' לשני המבחנים בתיאום עם מס"ר. # איחורים / העדרויות – בגלל שהסדנא מאוד אינטנסיבית חבל להפסיד (במידה וזה תלוי בכם), ביום הראשון אמרו לנו שאפשר לדבר איתם על מקרים חריגים.

מזל טוב, אתם בוגרי מס"ר # עם מה מסיימים – אישור סיום סדנת מס"ר שצריך להגיש לבי"ח, מי מקבל את זה? כל מי שהיה בסדנא בלי קשר למידת ההצלחה במבחנים. # אז למה שיננתי פרוטוקולים ? אם עברתם את שני המבחנים תקבלו אישור הסמכה ב ACLS. אפשר לעבור את הסדנא בלי לקבל את האישור ה ACLS אבל רצוי שתדעו מה לעשות כשהמטופל בליווי הראשון שתעשו בסטאז'. # מי שהביא את פנקס הסטאז' יקבל אותו חתום. # אפשר לרכוש ב 30 ש"ח אישור של AHA שאתם מוסמכים ACLS, התעודה בתוקף לשנתיים. זהו.

 
 
 

コメント


© 2023 by Scientist Personal. Proudly created with Wix.com

bottom of page